Breaking News

Yazar ve şairler, liselilerle yazarlık atölyesinde buluşuyor

Yazarlık Atölyesi Projesi, sosyal bilimler lisesi öğrencilerini yazar ve şairlerle buluşturuyor. Pilot uygulaması 15 sosyal bilimler lisesinde başlayan proje, gelecek yıl tüm sosyal bilimler liselerinde uygulanacak.

Millî Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin akademik becerilerinin yanı sıra iletişim, iş birliği hâlinde çalışabilme, liderlik, empati kurabilme gibi becerilerinin de geliştirilmesine yönelik yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla başlatılan “Sosyal Bilimler Liseleri Yazarlık Atölyesi” projesi ile öğrencilerde sentez becerilerinin geliştirilmesi, yazılı ifade ve dil becerilerinin desteklenmesi, öğrencilerin keşfederek öğrenmesi amaçlanıyor.

Atölye etkinliklerine tüm Türkiye’de belirlenen 15 sosyal bilimler lisesinin her sınıf düzeyindeki öğrencileri katılacak. Şair, yazar ve akademisyenlerin vereceği derslerin hedefinde öğrencilerin kendini ifade etme ve öz disiplin becerilerinin geliştirilmesi, öğrenciler arasından çıkacak yeni kalemlerin keşfedilmesi yer alıyor.

Haziran ayında tamamlanması planlanan etkinlik sürecinde şair, yazar ve akademisyenler öğrencilerle çevrim içi ortamda bir araya gelecek.

Bu eğitim öğretim döneminde Rize Sosyal Bilimler Lisesinin koordinatörlüğünde 15 okulda gerçekleştirilen “Sosyal Bilimler Liseleri Yazarlık Atölyesi” etkinlikleri, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren tüm sosyal bilimler liselerine yaygınlaştırılacak.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir