Breaking News

Düşme Önleyici Ürünler

Düşme önleyici ürünler ve ekipmanları kurarken dahi kullanılması gereken bazı malzemeler vardır. Bu malzemeler genellikle halat vb gibi malzemelerdir. Yüksekte çalışırken tek seçenek kişisel düşme koruması kullanılması gerekmektedir. Düşüşleri azaltmak adına ürün kalitesi kadar gerekli bilgi ve deneyim de oldukça önemlidir. Deneyimsiz bir firmanın sattığı düşme önleyici ürünler ile sizin deneyimsiz personelleriniz bir işe yarayan ürünler kullanmış olmayacaktır.

Düşme önleyici ürünler olarak da bilinen bu cihazlar özgün olarak TSE EN 364 standardına göre geliştirilmiştir. Try Mühendislik olarak bizler tüm bu ürünleri gerekli tüm resmi standartlara uygun ve denemeli olarak satmaktayız. Tüm ürünler son derece profesyonel ve insan tipine uygundur. Düşme önleyici ürünler, öncelikle yatay cankurtaran halatları, dikey halatlarıdır. Bu halatlar sayesinde insanlar yani yüksekte çalışıp da düşme tehlikesi olan personeller hayatlarını sağlama almaktadırlar. Bu ürünlerden bazıları şunlardır;

Tam Vücut Kemeri Paraşüt Emniyet Kemeri olarak da bilinir. Bu kemer sayesinde, 100 kiloluk bir test cansız insanının başlangıç ​​hızı olmadan metre derinlikten yerçekimi gücünün altına düşürüldüğü statik bir deney kullanılarak resmi testlere sokulan koruyucu ekipmandır. Kancalı Halat: Statik testlerden geçmiştir, 22 kilonewton kuvvet uygulandığında bile kopmayan bir düşme önleyici üründür. Dinamik bir test, 100 kg’lık bir kütlenin düşme ile düşüp düşmediğini test eder. Enerji Emici yani kısaca halk arasında Emici olarak bilinen bu alet, Statik testlerde 2 kN kuvvet ile uzama kontrolü yapılır. Daha sonra kanca halatlar ve tam vücut emniyet kemerleri kullanılarak dinamik olarak test edilir. Yani önce tek tek test edilse de daha sonra toplu bir şekilde tekrar testlerden geçirilir. Toplama – çekme tipi düşme koruyucuları da bu testlere giren düşme önleyici ürünlerdendir. 15 kiloNewton sabit kuvvet altında statik testlerde kırılmayan ütüler olarak bilinmektedirler.

Detaylı bilgi: https://trymuhendislik.com/

Çalışma konumlandırma kemeri de düşme önleyici ürünler arasında yer almaktadır. Başlangıç ​​hızı olmadan yapılan testler oldukça önemli testlerdir çünkü işçilerin ne zaman ve ne şekilde düşeceği asla belli olmamaktadır. Başlangıç hızı 1 metreye kadar düşse dahi gevşemeyen ekipmandır. Daha sonra ekipman 3 dakikalık bir teste daha sokulur. Bu testin hızı ve ağırlığı 15 kN’dur. Bu dinamik testini de herhangi bir daralma veya eleme olmaksızın geçmektedir. Yoksa hiç bir şekilde satışa sunulmamaktadır. Bu tür ekipmanları inşaat üzerine ve güvenlik üzerine tüm çalışmaları yapan TRY mühendislik aracılığıyla satın alabilirsiniz. Bu tarz ekipmanları kurmadan önce yapılması gereken şey ise ekipmanların tanıtımını ve kurulumunu Try Mühendislik yetkililerine anlattırmaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir