Breaking News

Film Ejderhanı Nasıl Eğitirsin

Film Ejderhanı Nasıl Eğitirsin

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin, Cressida Cowell tarafından 2003 yılında yayınlanan ve film ile aynı adı taşıyan kitaptan DreamWorks Animation tarafından uyarlanarak 26 Mart 2010 tarihinde izleyicilerle buluşmuştur. Filmin bütçesi 165 milyon dolar iken hasılatı 494. 878. 759 dolardır. Elde edilen hasılat ile ABD ve Kanada’ da bulunan DreamWorks Animation şirketi tarafından yapılan filmler arasında başarı yönünden beşinci olmuştur.

Filmin Konusu

Berk adasında yaşayan Vikingler geçimlerini avcılıkla sağlamaktadır. Bu insanların tek sorunu yiyeceklerini ve koyunlarını çalan, evlerinin yanmasına sebep olan ejderhalardır. Bir gece yine Berk adasında ejderha saldırısı olur. Saldırı sırasında baş karakterimiz olan Hıçkıdık da ejderhalar ile savaşmak için dışarıya çıkar. Çünkü kendini hem babasına hem de kabilesine kanıtlamak ister. Eğer ejderha avlamayı başarırsa kendini kanıtlayacaktır. Dışarı çıktığı zaman çırak olarak yanında çalıştığı kişi tarafından tekrar çalıştıkları yere götürülür. Fakat Hıçkıdık eline aldığı silahla birlikte tekrar dışarıya çıkar. Daha sonra silahını kullanarak daha önce hiç görülmemiş bir ejderhayı yaralar ve düşmesine sebep olur. Bu durumdan babasına bahseder fakat babası kendisine inanmaz. Bir film site olan http://fulltimehdfilmizle.com ulaşabilirsiniz.

Ertesi gün ormanda dolaşırken geçen akşam yaraladığı ejderhayı bulur. Ejderhayı öldürmek ister fakat bunu yapamaz ve ejderhayı serbest bırakır. Serbest kalan ejderha Hıçkıdık’a bağırır. Hıçkıdık bu durum karşısında korkar ama ejderha onu öldürmeden oradan uzaklaşmaya başlar. Hıçkıdık bunları yaşarken babası ve Viking savaşçıları ile birlikte ejderhaların yuvasını yok etmek için bir toplantı yaparlar. Toplantı sonucunda ejderhaların yuvasını bulmak için bir sefer yapma kararı alınır. Bir gün yine ormanda gezinirken yaraladığı ejderhayı görür ve neden adayı terk etmediğini anlamaz. Günler sonra bunun sebebini anlar ve bundan sonra yaşanan olaylar ve görülen gerçeklerden sonra ejderhaların neden Berk’e saldırıp yiyecek çaldıklarını anlamaya başlarlar.

Filmde Bulunan Karakterler

Hıçkıdık, Dişsiz, Astrid, Kayıtsız Zebella, Geğirik, Balık Ayak, Südüklü, Sert Ceviz ve Ters Ceviz

Filmi Seslendiren Kişiler

Jay Baruchel, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Kristen Wiig, Christopher Mintz-Plasse, Gerard Butler, T.J. Miller ve David Tennant.

Filmin Türleri

Çocuk filmleri, aile filmleri, animasyon filmleri, kitaptan uyarlanan filmler, macera filmleri, fantastik filmler ve aksiyon filmleri

Filmin Yönetmenleri

Chris Sanders ve Dean DeBlois

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir