Breaking News

Kadena Coin Geçmişi

Kadena coin, geliştirici dostu, ölçeklenebilir ve Bitcoin ile eşit güvenlik sunan bir halka açık blok zinciri oluşturmak istiyor. Kadena, bu vizyonu desteklemek için yeni bir konsensüs tekniği, Chainweb adlı bir çalışma kanıtı modeli ve Pact adlı yeni bir akıllı sözleşme dili içeriyor. Amacı, ikinci katmanda herhangi bir ölçeklenebilirlik veya işlevsellik çözümü kullanmadan temel katmanda geliştirici benimsemesini ve işlem hacmi optimizasyonunu sağlamaktır. Tek bir platformda eksiksiz bir araç setinin sağlanması, geliştirici dostu olmayı amaçlamaktadır çünkü ikinci katman çözümler, uygulama geliştirmeyi daha zor hale getirme eğilimindedir. Ekip, dahili testlere uygun olarak, Kadena’nın her saniye işleyebileceği işlem miktarı konusunda herhangi bir üst sınır olmadığını da iddia ediyor.

Waves coin geleceği Kadena’nın yerel akıllı sözleşme dili olan Pact, Ethereum tarafından kullanılan dil olan Solidity’nin bazı eksikliklerini, özellikle de sınırsız döngülere karşı savunmasızlığını ve Resmi Doğrulamanın olmamasını ele almayı amaçlamaktadır. Ek olarak, akıllı sözleşmelere yönelik yükseltmeler, bir hard fork olmadan her zaman mümkündür.

Ayrıca Kadena, açık kaynaklı akıllı sözleşme platformundan önce gelen özel bir blok zinciri geliştirdi. Artık Kadena Kuro (önceki adıyla ScalableBFT) olarak bilinen özel blok zinciri, Bizans Hata Toleranslı (BFT) konsensüs mekanizması kullanır ve yüksek düzeyde kurumsal işlevsellik gerektiren kullanım durumları için uyarlanmıştır. Bir sağlık konsorsiyumu, sigorta sağlayıcı bilgilerini toplamak ve sürdürmek için gereken çabayı azaltmak için 2018’den beri Kadena Kuro’yu kullanıyor. İşlem sürelerini hızlandırmak ve yeni veri pazarları geliştirmek için bu özel blok zinciri, halka açık bir blok zinciri ağıyla (Kadena’nın halka açık platformu gibi) bir yan zincir olarak kullanılabilir.

Juno için JPMorgan blockchain geliştirme ekibinin eski üyeleri projeyi kurdu. Bu noktaya kadar Kadena, çoğunluğu SAFT (Gelecek Jetonlar için Basit Anlaşma) şeklinde güvence altına alınan 15 milyon dolar topladı. Kadena’nın Interchain Foundation’dan (Cosmos ağının arkasındaki grup) Tendermint protokolüyle çalışan bir Pact varyantı oluşturmak için aldığı 150.000 $’lık hibe bu tutara dahil değildir.